Alianţa ANEVAR – CAFR – CCF

Noutăţi Alianţa ANEVAR – CAFR – CCF
Alianţa ANEVAR – CAFR – CCF

Sâmbătă, 2 februarie 2019, la Cluj-Napoca, în cadrul unui eveniment profesional anual al ANEVAR, Dana Ababei – Președinte al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR), Dan Manolescu – Președinte al Camerei Consultanţilor Fiscali (CCF) și Ciprian Mihăilescu – Președinte al Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR), au anunţat o alianţă a celor trei asociaţii, alianţă ce se va materializa pentru început în organizarea unor filiale/reprezentanţe în aceleași locaţii, desfășurarea unor conferinţe și alte evenimente cu participarea celor trei organizaţii, astfel încât să fie posibilă identificarea eficientă și rapidă a problemelor comune profesiilor pe care le reprezintă și soluţionarea acestora într-o manieră constructivă, pro-activă, în folosul membrilor celor trei entităţi.  

„Din dorinţa de a veni în întâmpinarea nevoilor membrilor noștri care activează în cadrul mai multor profesii, vom demara împreună, în perioada imediat următoare, o serie de proiecte, cum ar fi: birouri comune în teritoriu, organizarea de conferinte și dezbateri pe subiecte legate de principalele probleme cu care se confruntă profesiile independente. Sper ca prin iniţierea acestor proiecte asociaţiile noastre să beneficieze de o eficientizare a aspectelor administrative, să putem crea sinergii pentru a obţine astfel rezultate comune, cu economie de mijloace”, a spus Dana Ababei, Președinte ANEVAR.

„Apropierea pe care o anunţăm astăzi o să ne transforme în organizaţii mai puternice și mai vizibile. Urmărim prin această colaborare să unim profesioniștii care fac parte din cele trei organizaţii și să le oferim, printre altele,  întâlniri profesionale în cadrul cărora vom aborda temele controversate din mai multe perspective”, a declarat Dan Manolescu, Președinte CCF.

„Pentru a veni în sprijinul membrilor noștri vom începe câteva acţiuni prin care urmărim să oferim acestora posibilitatea de a-și rezolva problemele curente în aceleași locaţii și de a socializa mai des cu membrii celorlalte profesii. Ne dorim să armonizăm interesele tuturor celor implicaţi”, a încheiat Ciprian Mihăilescu, Președinte CAFR.

Misiunea acestei alianţe este aceea de a concentra și organiza eforturile părţilor într-o direcţie comună, cu rezultate pozitive pentru membrii acestor profesii, aceștia fiind beneficiarii direcţi ai colaborării dintre ANEVAR, CAFR și CCF, anunţată la începutul acestei luni.

O primă și importantă acţiune comună a celor trei asociaţii profesionale este organizarea întâlnirilor anuale, respectiv a Conferinţelor celor trei profesii, în locaţii comune și date succesive, la București. Astfel, ANEVAR organizează Conferinţa evaluatorilor în data de 12 aprilie 2019, la Hotel Ramada Parc,  iar CAFR și CCF organizează Conferinţa auditorilor financiari, respectiv Conferinţa consultanţilor fiscali în data de 13 aprilie 2019, la Hotel Caro, București.

Comunicatul integral este disponibil aici.