Revista VALOAREA – ediție aniversară!

Noutăţi Revista VALOAREA – ediție aniversară!
Revista VALOAREA – ediție aniversară!

Acest număr este dedicat aniversării celor 30 de ani de la înființarea ANEVAR. Este o ediție dublă (numerele 36 și 37 ale revistei sunt unite într-o sigură apariție) și cuprinde toate evenimentele din a doua jumătate a anului, rapoartele pentru Q2 și Q3 și o scurtă istorie a Asociației, însoțită de gândurile președinților ANEVAR care au răspuns invitației noastre de a marca printr-un articol aniversarea #ANEVAR30.

„ANEVAR a luat naștere acum 30 de ani, odată cu apariția profesiei de evaluator în România. De atunci, eforturile celor implicați în zonele de decizie s-au concentrat pe consolidarea imaginii și a caracterului său de asociație de utilitate publică, pe pregătirea profesională intensă și de cea mai bună calitate a membrilor săi, pe elaborarea periodică a Standardelor de evaluare, ce reprezintă cele mai bune practici în evaluare atât la nivel național, cât și internațional. De asemenea, strategia Asociației a fost de a supraveghea buna desfășurare a activității membrilor și de a colabora cu cât mai multe și mai diverse organizații din țară și din afara ei, cu instituții ale statului și cu alți profesioniști din domenii conexe. Evoluția permanentă și puterea de a ne adapta la noi reguli impuse de provocările iminente au adus la recunoașterea și aprecierea calității activității Asociației în rândul celor care beneficiază de serviciile oferite de membrii noștri.

<Pentru a înțelege timpul, nu-i de ajuns să ne gândim la el din afară, e nevoie să înțelegem că în fiecare moment al experienței noastre ne situăm înăuntrul timpului>, spune Carlo Rovelli (despre care The Times Magazine scria că este „omul de știință considerat următorul Stephen Hawking”), în volumul Ordinea Timpului.

Tot astfel, pentru a înțelege timpul scurs în cei 30 de ani și principalele repere ale istoriei Asociației, este nevoie să apelăm la memoria și perspectiva celor care le-au trăit și le-au făcut posibile.

Fiecare dintre ei s-a confruntat și a răspuns provocărilor inerente fiind concentrați către interesele membrilor și urmărind scopul menținerii imaginii pozitive a ANEVAR. Fiecare a dat o direcție și a implementat propria strategie, neafectând ceea ce predecesorii construiseră înaintea sa. Fiecare președinte a adus un plus de Valoare în ceea ce numim „istoria” ANEVAR. Fiecare membru a adus plus Valoare corpului profesional prin calitatea muncii sale, prin reprezentarea corectă și etică a breslei și prin implicarea sa în activitățile curente ale Asociației.”

Raluca Șlicaru, Redactor coordonator al Revistei VALOAREA

La mulți ani, evaluatori din România!