Fundația „Apreciază Viața!”

Noutăţi Fundația „Apreciază Viața!”
Fundația „Apreciază Viața!”

Ajută-ne să putem ajuta!

Implicare. Un cuvânt atât de prezent pe buzele tuturor, în aceste timpuri. Și nici nu ar avea cum să fie altfel. Este atâta nevoie de ajutor oriunde privești în jur.

Fundaţia „Apreciază Viaţa!” desfăşoară activităţi filantropice în folosul membrilor Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România şi familiilor lor, în principal de a acorda ajutor umanitar acestora, în situaţia în care se află în dificultate din cauza stării de sănatate – boală, vârstă înaintată, dizabilităţi – sau a insuficienţei temporare a resurselor financiare necesare traiului, prin “familie” înţelegându-se soţul/soţia, precum şi copiii minori ai membrului Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România.

Ne poți sprijini redirecționând o parte din impozitul pe venit.

1. Persoanele fizice pot redirecționa 3,5% din impozitele datorate în anul 2021, pentru susținerea entităților nonprofit şi a unităților de cult până la data de 25 mai 2022. Persoanele fizice pot dispune asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul stabilit pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult dacă, la momentul plății sumelor, entitatea respectivă figurează în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.

Formularul 230 se poate descărca de aici. După completare şi semnare se poate depune:

  • la sediul ANEVAR - asociația va trimite ulterior formularul la ANAF
  • fizic sau prin poștă la registratura unității ANAF de care aparții
  • prin serviciul online ANAF Spațiul Privat Virtual, dacă ai semnătură electronică.

Descarcă Formularul 230 precompletat parțial

2. Pentru persoana fizică autorizată supusă sistemului real de impunere, cheltuielile de sponsorizare, mecenat, precum și pentru acordarea de burse private, efectuate conform legii, reprezintă, cheltuieli deductibile în limita unei cote de 5% din baza de calcul determinată ca diferență între venitul brut și cheltuielile deductibile, altele decât cheltuielile de sponsorizare, mecenat, pentru acordarea de burse private, cheltuielile de protocol (conform prevederilor art. 68 din Codul fiscal).

PFA va avea obligația depunerii Declarației unice până la data de 25 mai 2022.

Fundația „Apreciază Viața!”

CIF 33977142

IBAN:  RO18 RNCB 0072 1447 9944 0001

Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale (Registrul gestionat de către ANAF) se poate consulta la adresa următoare:
https://www.anaf.ro/RegistrulEntitatilorUnitatilorCult/.